if(typeof window !== 'undefined' && window.location.hostname === "fr.sailgp.com") { }

SailGP annoncerer tilføjelsen af New Zealand team, ledet af OL-guld og America’s Cup vinderne Peter Burling og Blair Tuke

AUCKLAND, New Zealand - 7. august 2020 - Olympiske guldmedaljevindere og forsvarende America's Cup-mestre Peter Burling og Blair Tuke træder ind i SailGP og starter i ligaens anden sæson som en del af det nyoprettede New Zealand SailGP-hold. Parret fungerer som co-CEOs for holdet og begynder at sejle, når mesterskabet vender tilbage i april 2021, ved det første grand prix i sæsonen, der er sat til San Francisco.

SailGP blev lanceret i 2018 og har rivaliserende nationale hold, der kæmper på vandet i ikoniske havnebyer rundt om i verden. Den kystnære stadionsejlads finder sted i F50-katamaranen, der blev kåret af World Sailing til årets båd efter at have sat en hastighedsrekord sidste år.

Burling sagde: ”Vi er virkelig stolte af at repræsentere Aotearoa i det, der er en af vores sports førende begivenheder. SailGP er en årlig platform for high-performance professionel sejlads på den globale scene, som i høj grad komplementerer vores eksisterende America's Cup- og olympiske forpligtelser. Vi bringer et konkurrencedygtigt hold til mesterskabet og ser frem til at opbygge et kollektiv af partnere, der understøtter vores sportslige og miljømæssige værdier. ”

Burling og Tuke har været parret på vandet siden 2008, og har siden samlet to olympiske medaljer og seks verdensmesterskaber sammen i 49er-klassen. De blev begge udnævnt til årets sejler af World Sailing i 2015, mens Burling tilføjede æren igen i 2017 efter at have styret Emirates Team New Zealand til en America's Cup-sejr kun 26 år gammel. Duoen søger deres anden America's Cup-titel i marts på hjemmevande i Auckland, før de sigter mod en tilbagevenden til toppen af podiet ved de udsatte olympiske lege i Tokyo.

SailGP-direktør Sir Russell Coutts sagde: ”Et New Zealand-hold har været på SailGP's radar fra vores begyndelse, og jeg kunne ikke være mere begejstret over at byde Pete og Blair velkommen til ligaen. De er blandt de bedste af de bedste i verden og vil uden tvivl være utroligt konkurrencedygtige i SailGP. Vi tilbyder noget nyt og spændende, som samler underholdning med den bedste teknologi og førende bæredygtigheds principper, og det tiltrækker ikke kun nye fans, men også de bedste sejlere i verden. ”

Holdet vil samarbejde med Live Ocean Racing, et samarbejde mellem parrets havbeskyttelsesorganisation Live Ocean og deres sejlsports engagementer. Live Ocean Racing vil være dedikeret til at bruge SailGP-mesterskabet til at øge opmærksomheden på velgørenhedens mission til at beskytte og gendanne havet ved at tilpasse SailGP's overordnede fokus på bæredygtighed og rene energiløsninger.

Tuke sagde: ”Med SailGPs betydelige globale publikum er der en mulighed for virkelig at bevæge nålen på det presserende behov for et sundt hav. Vores mål er at opbygge et vindende, kommercielt bæredygtigt sejlsportshold fra New Zealand, der har hav beskyttelse og restaurering i sit DNA. ”

Parret forbliver fuldt ud engageret i deres forsvar af America's Cup med Emirates Team New Zealand og imod at vinde endnu en guldmedalje ved de udsatte Tokyo Olympiske lege.

SailGP Sæson 2 events blev udsat på grund af COVID-19 og starter igen i San Francisco og New York i april og juni næste år. Efter det amerikanske ben af mesterskabet vil grand prix-begivenheder finde sted på hvert af de europæiske holds markeder: Storbritannien, Danmark, Frankrig og Spanien. Ligaen planlægger at afholde 7-9 begivenheder som en del af sæson 2 og vil have sejlads i Australien / New Zealand-regionen i den tidlige del af 2022.