if(typeof window !== 'undefined' && window.location.hostname === "fr.sailgp.com") { }

DREVET AF NATUREN, MED ET KLART FORMÅL: SAILGP LANCERER ”RACE FOR THE FUTURE”

8 OCTOBER 2020

Globalt mesterskab sætter ny standard som den første klimapositive sportsplatform, og vil samtidig accelerere udviklingen imod en renere og mere inkluderende fremtid.

LONDON - 8. oktober 2020 - Med et klart formål, der går ud over underholdning, vil SailGP bruge sin globale platform til at fremskynde udviklingen imod en renere og mere inkluderende fremtid via et nystartet initiativ: Race for the Future.

SailGP - sejlsportens mest eftertragtede liga med verdens hurtigste sejlads - vil sætte en ny standard som den første klimapositive sports- og underholdningsplatform, imens den leverer handlinger og innovationer, der fremmer det globale skift imod ren energi. Grundlaget for planen er en diversificering af ligaen med det mål at straks udvikle køns- og race-inklusivitet.

Efter at have udsat sæson 2 på grund af pandemien, viderebygger SailGP på det fundament der blev skabt i sæson 1. hvor man lancerede et kønsbalanceret ungdoms- og samfundsprogram - SailGP Inspire - og satte det oprindelige mål om at være den første CO2 neutrale sports liga.

SailGP CEO Sir Russell Coutts sagde: ”Vi har et ansvar og et formål, der går ud over vores spændende underholdningstilbud. Bæredygtig udvikling er altafgørende for verdens fremtid, og gennem SailGP har vi en unik platform til at fremskynde forandringer. Race for the Future tager os fra intention til handling med en reel evne til at gennemføre en miljømæssig og social transformation inden for og uden for sporten.

”Kort sagt, det er ikke nok at have et CO2-fodaftryk på nul og et diversificeret personale; vi har udfordret os selv til at tænke større og bredere. Disse spørgsmål går ud over SailGP, ud over sporten og ud over branchen, og vi vil kraftigt gå ind for den nødvendige implementering af ren energi, samtidig med at vi tilsikre fuld inklusivitet.”

RACE FOR THE FUTURE, DEL 1: MILJØET

En Ny Standard
SailGP er den første klimapositive sports- og underholdningsplatform, der går ud over et CO2 neutralt aftryk i alle forretnings- og eventoperationer. For at være klimapositiv vil SailGP både reducere sit CO2-output drastisk og investere i projekter for at eliminere mere end den resterende CO2-udledning og i sidste ende skabe en miljømæssig gevinst.

SailGP Bæredygtighedsdirektør Dr. Susie Tomson sagde: ”Vi står over for en global klima-nødsituation, der kræver aggressiv handling. Vi er nødt til at træffe afgørende og banebrydende foranstaltninger, og ikke kun være et forbillede i sejlsporten, men også på tværs af marine - og sportsindustrien som helhed. Gennem teknologi og innovation vil vi være i stand til at reducere vores miljømæssige påvirkning og vil bruge vores begivenheder, netværk, partnere og fans til at fremvise og inspirere til forandring. ”

Ved at sætte en ny standard for bæredygtig event levering vil SailGP spore og verificere dets CO2 udledning gennem et partnerskab med One Carbon World, en global ressourcepartner til FNs ”Climate Neutral Now”-initiativ.

Tre af SailGPs primære aktivitetsområder - på vandet, på land og i byer - er blevet identificeret for at reducere ligaens CO2-fodaftryk. På hvert område samarbejder SailGP med ligesindede og innovative virksomheder for fuldt ud at overgå til rene energi løsninger.

Det resterende CO2, der ikke kan elimineres, udlignes gennem One Carbon World og via fremskridt med banebrydende blå CO2 projekter, der hjælper med at opretholde eller gendanne kritiske CO2 reducerende kystøkosystemer rundt om i verden. Blå CO2 projekter vil blive leveret gennem et partnerskab med Worldview International Foundation, der starter med plantning af mangrover for at bidrage til organisationens ambitiøse mål om at plante en milliard træer og afbøde 500 millioner tons CO2 fra atmosfæren.

På Vandet
SailGPs F50 race-både er en af de bedste udstillingsvinduer af ren energi i verden - de udnytter vindens kraft og sejler 3-4 gange dens hastighed.

Et nøgleprojekt for at sikre, at både race- og supportbådene drives af naturen, er at reducere CO2 påvirkningen fra supportbådene - som er nødvendige for at styre sikkerheden i SailGP sejladserne. I samarbejde med ePropulsion, en førende udvikler af innovative transportable elektriske påhængsmotorer, overgår 11 af SailGPs supportbåde til ePropulsion-motorer i starten af sæson 2.

SailGP har også indgået et samarbejde med Evoy, en innovativ Norsk virksomhed der udvikler høj energi elektriske fremdrifts systemer, for at løse behovet for elektrificering af ligaens højhastigheds gummibåde. Gennem et 'testpilot-partnerskab' opgraderes en båd til indledende tests ved den første europæiske event i sæson 2, og hvis det lykkes, implementeres en plan for at overføre resten af bådene til elektriske motorer.

Det overordnede mål er at have en fuldt elektrisk supportbådsflåde inden 2025 - svarende til at fjerne 175 biler fra vejen - og hjælpe med at skabe en revolution inden for ren energi i marine industrien.

På Land
På land skifter SailGP fra teknologier baseret på fossile brændstoffer til 100 procent vedvarende energi inden 2025. Kernen i projektet vil være midlertidig event energi leveret af generatorer, der bruger rent brændstof.

Selvom racerbådene sagens natur drives af vinden, har de brug for batterier til at køre elektronikken og opbevare strøm under sejladserne, så det er vigtigt, at disse genoplades ved hjælp af ren energi, når de er på land. For at nå målet om, at racerbådene skal være fuldt drevet af naturen, blev en ny mobil solcelleløsning udviklet i samarbejde med Tesla og som brugte et Tesla Powerwall-system, implementeret i sæson 1. SailGP vil arbejde for at udvide initiativet til at dække yderligere elementer i den tekniske drift, herunder de elektriske påhængsmotorer, der vil blive brugt af supportbådene.

Et andet centralt projekt er at se på cirkulariteten i produktionen af racerbåde. Et partnerskab med ELG Carbon Fibre - verdens første kulfibergenvindingsanlæg med base i Storbritannien - gør det muligt at genbruge kulfiberaffald fra F50'erne i fremstillingsprocessen for racebådens udvikling i fremtidige sæsoner og sikre en ansvarlig og reduceret kulstoffremstillingsproces. Dette vil være et vigtigt skridt til at tackle den miljømæssige udfordring fra det verdensomspændende kulstofforbrug og øge bevidstheden om genbrug i lukkede kredsløb inden for marine- og lignende industrier.

I Byerne
En anden ny udvikling i 2021 er, at hvert af de otte landshold, der konkurrerer i SailGP, vil sejle med et formål. Hvert hold vil indgå et Race for the Future velgørenhedspartnerskab og derved tilbyde en værdifuldt kommerciel platform i form af eksponering på båden og derved øge bevidstheden om partnernes formål, men også for at sikre finansiering til deres partner gennem deres kapsejladsresultater. Holdene vil samarbejde med deres partnere på projekter som er i tråd med SailGP’s bæredygtigheds indsats.

Danmark SailGP Team Skipper Nicolai Sehested sagde: ”SailGP’s globale platform er en kæmpe mulighed for at fremskynde forandringer og sætte fokus på vigtige spørgsmål, som vores miljø står overfor. Hele vores team er passionerede omkring vores planet så det er virkelig spændende, at vi som liga kan sætte fokus på det presserende behov for forandring ved hjælp af Race for the Future. ”

Fremskynde Forandring
SailGP vil skabe initiativer og innovationer, der fremskynder den globale forandring imod ren energi ved at investere i Clean Tech projekter, der fungerer som innovations laboratoriummer og inspirere til handling.

Clean Tech
SailGP vil investere i rene teknologiløsninger gennem både SailGPs egne forsknings- og designfunktioner og med oprettelsen af en start-up investeringsfond. Målet er at udvikle, teste og bringe nye bæredygtige innovationer på markedet, der har bredere anvendelighed end marine industrien samt give ligaen mulighed for at geninvestere i projekter, der plejer og beskytter det miljø SailGP agere i.

Det første projekt er med E1 - den nye elektriske motorbådserie, der blev lanceret i sidste måned. SailGP konstruerer og udvikler det oprindelige racerbådskoncept, som gør det muligt for ligaen at fortsætte sit skub mod bæredygtig innovation og hjælpe med at fremskynde elektrificeringen af marine industrien.

Innovations Laboratorie
Det globale mesterskab vil fungere som et innovationslaboratorium og samle partnere, interessenter, tankeledere og nyskabere for at samarbejde om og facilitere fremskridt inden for Clean Tech innovationer. SailGPs events bliver det ultimative udstillingsvindue, og gennem demonstrationer, fora og interaktive sessioner samles innovatører for at forme fremtiden indenfor ren teknologi og marine industriens bæredygtighed.

Inspirere Handling
Fra græsrods-ungdomsprogrammer til forbrugerkampagner vil SailGP inspirere til handling blandt publikum, partnere og fans. Ved hjælp af sine globale begivenheder, sociale, digitale og tv-platforme vil SailGP skabe fremtidens fortaler for ren energi. Derudover vil 10.000 unge blive uddannet i bæredygtighed gennem SailGP Inspire i alle event værtsbyer.

ROCKWOOL Group CEO Jens Birgersson sagde: ”Bæredygtighed er kernen i vores forretning i ROCKWOOL Group, og SailGP giver os en global platform til at øge bevidstheden, fremvise bæredygtige løsninger og dele vores optimisme omkring nutidens bæredygtighedsudfordringer, især i bymiljøer. Vi mener, at en mere bæredygtig fremtid er mulig, og at vi sammen kan fremskynde forandring, drive innovation og inspirere nuværende og fremtidige generationer til at handle. ”

Race for the Future, del 2, frigives den 22. oktober med detaljer om optagelse af kvindelige atleter i ligaen til sæson 2 samt robuste initiativer til fuldt ud at integrere mangfoldighed, ligestilling og inklusion i alle dele af virksomheden.